Біржові котирування: природний газ (за результатами торгів)


Як і в минулому, ми поставили перед собою мету зробити загальнодоступними об’єктивні маркери витрат на енергію з основною умовою для підтримки торгових інструментів. Товарний майданчик Української енергетичної біржі все більше і більше контролює витрати на нафтовий газ на внутрішньому ринку країни.

Підтвердженням неупередженого характеру та прозорості оціночної взаємодії всередині країни є те, як курси УЕБ розподіляються між Thomson Reuters і Bloomberg.

Витрата газового бензину всередині України формується на основі витрат на УЕБ ТВ. Більш детально дізнавайтесь тут: www.ueex.com.ua/exchange-quotations/natural-gas/

Для звичайного жителя України вартість кубометра визначається щомісяця в залежності від ринкових витрат, в межах гарантованих витрат, а також залежить від витрат на координацію і робочих витрат найманого працівника.

Методика складання наданого кошторису, так само як і різні канали дослідження змін вартості газового бензину на ТБ УЕБ, представлені в об’єднаному записі.

Дані про ціни на газ

Нормальна вартість газу визначається шляхом збереження частки повних витрат з обміну при торгах конкретного джерела, зареєстрованого на Українській енергетичній біржі, з урахуванням доданого мита до загального обсягу обміну цього джерела. Усе це відповідно до закінчення обмінів, виконаних за весь час його використання.

Середні ціни

Станом на термін передачі в залежності від наслідків обмінного дня на Українській енергетичній біржі до поточного місяця, згідно з запитом Кабінету Міністрів України від 5 червня 2019 р. № 485 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 квітня 2019 р. № 293 від 2019 р. При цьому в грудні цей показник склав майже 5 тисяч грн / тис. Куб. м (без ПДВ) і 5 890,05 з ПДВ.