Прозорро.Продажі – ідеальний майданчик для торгів з державою


Торгова система Прозорро була розроблена спеціально для того, щоб обслуговувати угоди купівлі-продажу різного майна між державою і приватним бізнесом. Дана система є єдиною в своєму роді і служить на благо всього українського народу. Головна перевага Прозорро перед аналогами – розробникам вдалося домогтися абсолютної прозорості всіх проведених торгів. Ознайомитися з виставленими лотами, отримати про них вичерпну інформацію та дізнатися про результати вже пройшли аукціонів може кожен. Для цього будь-який громадянин України може просто відвідати акредитовану державну систему Прозорро.Продажі.

В системі можна купити:

  • природні ресурси (деревина, кам’яне вугілля, сира нафта та ін.);
  • техніку, що належить ВСУ, але в якій військові більше не потребують або вона знаходиться в неробочому стані;
  • об’єкти нерухомості, що знаходяться у державній власності;
  • майно і активи збанкрутілих банків;
  • різне рухоме і нерухоме майно, яке було конфісковано у громадян на користь держави.

Як проводяться торги на Прозорро?

Всього в системі доступні 3 процедури: конкурентний діалог, проведення відкритих торгів і ставки.

Для того, щоб брати участь в аукціонах, перш за все потрібно уважно ознайомитися з регламентом проведення торгів. Лот може бути проданий тільки в тому випадку, якщо на нього є як мінімум 2 претендента. Це правило встановлено для того, щоб була конкуренція, і українська держава, а значить і кожен житель країни, отримали максимальну вигоду.

Процедура проведення переговорів передбачає винесення остаточного рішення про продаж після того, як буде вибрано найвигіднішу пропозицію. У разі, якщо після винесення остаточного рішення у покупця виникають якісь труднощі, то лот передається особі, який запропонував другу за величиною суму автоматично.

Особливості системи

Цей майданчик успішно працює вже протягом декількох років. За цей час не було жодного збою, бюджет отримав мільярди гривень, а рівень корупції при продажу державного майна значно знизився. Завдяки повній прозорості та доступності інформації, зловживання в цій сфері зійшли до мінімальних значень.

Широке залучення громадськості та електронний документообіг відкрили нові можливості не тільки для великих інвесторів, але і для малого і середнього бізнесу.

Кожен лот має повний опис технічних особливостей для того, щоб кожен житель країни міг дізнатися його ринкову вартість, короткий опис ключових характеристик, коди представленого майна, повну інформацію про самому аукціоні (дата проведення, терміни, вартість, заставу і т. д.).Найбільшим попитом серед товарами на «Прозорро» є автомобілі, оренда і купівля нерухомості та металобрухт. Щоб знайти більше інформації перегодіть на сайт Асоціації aeaep.com.ua.